Τελευταία νέα

Ανακόινωση σχετικά με το θάνατο περιθαλπόμενης του Παραρτήματός μας

Κ.Κ.Π.Π.Α.-  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑμεΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αναφερόμενοι στον θάνατο περιθαλπόμενης του Παραρτήματός μας και τον σχετικό θόρυβο στον τύπο, ανακοινώνουμε τα παρακάτω:

Η  39χρονη Ζ. ήλθε  στη φροντίδα μας σε ηλικία 11 χρόνων και από τότε φιλοξενήθηκε σε δομές και ιδρύματα του Φορέα, όπως όριζε η ηλικία και η πάθησή της.  Επρόκειτο  για άτομο, που γεννήθηκε με βαρύτατο, σπάνιο σύνδρομο και με σοβαρά  συνοδά προβλήματα, όπως αυτό της καρδιακής βαλβιδοπάθειας. Δεν είχε αυτισμό και δεν  υπέκειτο σε κανένα περιορισμό.
Στηρίζονταν στη βάδισή της ή χρησιμοποιούσε  αμαξίδιο για τη μετακίνησή της εξαιτίας της σωματικής δυσμορφίας και αστάθειας.
Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Παράρτημά μας, επειδή αυτό έχει καλύτερη πρόσβαση σε νοσοκομεία και καλύτερη  ιατρική φροντίδα.
Προ έτους περίπου η υγεία της είχε σοβαρά επιβαρυνθεί. Την μετακινήσαμε στη Μονάδα του Σκαραμαγκά προσωρινά, επειδή εκεί εργαζόταν νοσηλεύτρια, με την οποία είχε χρόνιο θετικό δεσμό και πράγματι η κα Μπ.  και το υπόλοιπο προσωπικό κατάφεραν και επανέφεραν τη Ζ. σε ελεγχόμενη αλλά σοβαρή κατάσταση.
Η κατάστασή της όμως παρέμεινε σοβαρή, με συνέπεια να αποφασισθεί την 1η Μαρτίου από το ιατρικό επιτελείο του Παραρτήματος η μεταφορά της σε νοσκομείο, όπου δυστυχώς κατέληξε το ίδιο βράδυ.
Από τα παραπάνω γίνεται προφανές ότι πρόκειται για φυσικό θάνατο ατόμου με σοβαρότατο σύνδρομο και σοβαρότατα προβλήματα.
Συλλυπούμαστε  την οικογένεια, που χρόνια συντρέχει και γνωρίζει καλά τις ενέργειές μας καθώς και  την άξια νοσηλεύτρια κα ΜΠ., που είχε βαθύ ψυχικό της σύνδεσμο με την  θανούσα.
Στο πρόσωπό της τιμούμε όλα τα μέλη του προσωπικού του φορέα μας, που όπως και σε άλλους φορείς (π.χ. νοσοκομεία) ,  μέσα από τους ανθρώπινους δεσμούς που δημιουργούν με τους ανθρώπους που φροντίζουν, δίνουν ζωή, ελπίδα  και παρηγορία, δημιουργώντας έτσι ρωγμές στο  πλαίσιο της απρόσωπης ιδρυματικής ζωής.
Τα περισσότερα άτομα στη φροντίδα μας , με τα τόσο σοβαρά σύνδρομα, ξεπερνούν κατά πολύ  το προσδόκιμο ζωής τους, χάρη και στην φροντίδα  του προσωπικού και των γονέων που συνδράμουν το έργο μας.
Παρακαλούμε τα ΜΜΕ  να περιμένουν το  αποτέλεσμα της νεκροψίας και να σεβαστούν το θάνατο  του ανθρώπου και το πένθος όλων όσων αγάπησαν τη Ζ.  και  υπενθυμίζουμε  ότι η συνειδητή αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων μπορεί να έχει νομικές συνέπειες. Ο θάνατος ενός ανθρώπου δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης με σκοπό να προωθούνται ποικίλες “ατζέντες” , ακόμα και στην περίπτωση που αυτές  έχουν ως αφετηρία ευγενή  κίνητρα.

 

H πρόεδρος του Κ.Κ.Π.Π.Α

Κωνσταντέλλια Σοφία.