Τελευταία νέα

Διασπορά ψευδών ειδήσεων

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   

26 Φεβρουαρίου 2019

Για μία ακόμα φορά η ΠΟΕΔΗΝ ακολουθεί την προσφιλή της τακτική της διασποράς ψευδών ειδήσεων συνειδητά και απροκάλυπτα. Αν οι πληροφορίες που διαδίδει στο κοινό δεν είναι τα συνήθη της ψέματα τότε έχει χάσει κάθε επαφή με τα μέλη της  και δεν ξέρει τι διαδραματίζεται στην Πρόνοια.

Η Βία όμως της ψεύτικης πληροφορίας, που υπηρετεί άλλες σκοπιμότητες έχει τα όριά της.  Ξεκάθαρο όριο είναι αυτό του φυσικού θανάτου ενός παιδιού, που στερείται της οικογένειας. Η Ιεροσυλία, κύριοι, είναι έξω από τα όρια που ανέχεται η κοινωνία μας.

Η Βία του «λέω ότι θέλω, γνωρίζοντας ότι δεν είναι αλήθεια», επειδή υπάρχει ατιμωρησία και δήθεν ασυλία του «συνδικαλιστή»  είναι βία που πλήττει πάνω και πρώτα  από όλα τις αξίες και τις προσωπικότητες των μελών σας.

Η Διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής υπήρξε εξαιρετικά ανεκτική  μαζί σας. Αγνόησε συνειδητά την κατάπτυστη ανακοίνωσή σας από 02/03/ 2018 , εκτιμώντας ότι είναι τόσο πασιφανή τα ψέματα, που δε χρειάζονται επεξηγήσεις στο κοινό.

Παρεξηγήσατε την ανοχή και επανέρχεστε με αφορμή ένα θάνατο παιδιού, που νομίζετε πως καθιστά πιο «ευάλωτους υποδοχείς της βίας σας» τους ευαίσθητους  πολίτες. Ευαισθησία όμως δεν σημαίνει έλλειψη κρίσης και αντίληψης της πραγματικότητας.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ  είναι πως γιατρούς μόνιμους, δεν είχατε πολλά χρόνια τώρα, όπως δεν είχατε και Οργανισμό. Η έλλειψη Οργανισμού είναι που εμποδίζει την πρόσληψη μόνιμων γιατρών και όχι η έλλειψη χρημάτων. Είναι αποκύημα της φαντασίας σας λοιπόν η ΔΗΘΕΝ απάντηση της Διοίκησης και της Υπουργού περί έλλειψης χρημάτων!Άλλωστε, την ίδια περίπου αμοιβή του κατ΄ επίσκεψη γιατρού, που δίδεται σήμερα, θα έχει και ο μόνιμος συνάδελφός του.  Για την επίλυση του προβλήματος,  η δική μας Διοίκηση έχει καταθέσει τον Οργανισμό που σύντομα θα ψηφιστεί, για την προετοιμασία του οποίου δεν μας τίμησε με τη συμμετοχή ή έστω με την παρουσία  του κανένας από τους συνδικαλιστές των 7 Σωματείων Εργαζομένων, ούτε καν οι Εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ.

Είναι ψέμα και το γνωρίζετε ότι:«Δεν συνταγογραφούν οι γιατροί όταν χρειάζονται φάρμακα τα παιδιά, γιατί δεν θέλουν να υπερβούν το πλαφόν του Ιδιωτικού τους Ιατρείου.» Το θέμα έχει ρυθμιστεί με πρόσφατη νομοθετική ρύθμισηκαι είναι η παρούσα Κυβέρνηση που το ρύθμισε. Δεν έλλειψε ποτέ  και ούτε θα λείψει φάρμακο από παιδί ή ενήλικα στο Φορέα μας, όπως δεν λείπει κανένα αγαθό και το γνωρίζετε εξίσου καλά με τον κάθε πολίτη, που μπορεί να παρακολουθεί τις προμήθειές μας μέσα από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Είναι ψεύτικα τα στοιχεία για την παρουσία των γιατρών, σε κάθε περίπτωση. Επιπλέον, θα έπρεπε ως συνδικαλιστές, να γνωρίζετε το νομοθετικό πλαίσιο πρόσληψης ιατρικού προσωπικού σε φορείς εκτός του Υπουργείου Υγείας και οπωσδήποτε θα έπρεπε να έχετε

 

πληροφορηθεί τις  σχετικές ενέργειες  και  προτάσεις της Διοίκησης προς κάθε κατεύθυνση για πρόσληψη σταθερού ιατρικού προσωπικού.

Οι Προνοιακές Δομές  δεν είναι νοσοκομεία, είναι το σπίτι, η κατοικία ανθρώπων με κοινωνικά κυρίως προβλήματα, στα οποία λαμβάνονται όλα τα μέτρα πρόληψης και περιφρούρησης της υγείας. Ακριβώς, όταν προκύπτει πρόβλημα υγείας και δε μπορεί να αντιμετωπισθεί από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό  οι φιλοξενούμενοι οδηγούνται στο νοσοκομείο, όπως συμβαίνει και στο σπίτι του κάθε πολίτη. Το ίδιο συνέβηκε με την ανήλικη. Κλήθηκε το ασθενοφόρο και έγιναν όλες οι ενέργειες από το προσωπικό με απόλυτη επιμέλεια και αυξημένη αίσθηση καθήκοντος. Τους ίδιους αυτούς εργαζόμενους εσείς  αποκαλείτε εργαζόμενους σε «αποθήκες ψυχών»; Αυτοί οι ίδιοι εργαζόμενοι είναι που αγαπούν και νοιάζονται τα παιδιά  και κάνουν σχέσεις ζωής μαζί τους;  Τόσο πολύ τους τιμάτε για το έργο και την προσφορά τους;

Συνειδητά, δεν υπολογίζετε τίποτα μπροστά στα μικροπολιτικά σας συμφέροντα. Ανάγετε έναν φυσικό θάνατο σε «σκάνδαλο», για να διατηρήσετε την εντύπωση της δήθεν δύναμής σας.  Τα ψέματα, ο εκφοβισμός, η ιεροσυλία, η «ενίσχυση από τα κανάλια» ΔΕΝ μαρτυρούν  δύναμη αλλά  ΑΔΥΝΑΜΙΑ και ΠΑΝΙΚΟ.

Η Διοίκηση θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους του Φορέα με προσήλωση και αφοσίωση στην υπηρεσία των ανθρώπων που διαβιούν στις Μονάδες μας. Μαχόμενοι καθημερινά για τα δικαιώματα και την ποιοτική κάλυψη των αναγκών τους, με συμμάχους τη διαφάνεια, τον έλεγχο, την εφαρμογή νέων πολιτικών, όπως αυτή της Αποϊδρυματοποίησης και όλους τους θεσμούς και πολίτες που εκτιμούν και συνεισφέρουν ουσιαστικά στο έργο μας.

Το έργο μας στον Τομέα της Πρόνοιας είναι για πολλούς λόγους δύσκολο. Συνειδητά όμως υπηρετούμε τον ΑΝΘΡΩΠΟ και αυτό μας δίνει την έμπνευση, τη δύναμη και την καθαρότητα, που απαιτεί ο καθημερινός μας αγώνας!

 

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΠΠΑ