Τελευταία νέα

Πραγματοποίηση Εκδήλωσης, με την ευκαιρία ολοκλήρωσης της υλοποίησης του προγράμματος “Αναβάθμιση Συστήματος Πληροφορικής για την δημιουργία Μητρώου Αναδοχής/Υιοθεσίας στο Κ.Κ.Π.Π.Α

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 27 Σεπτεμβρίου 2019, στη Κεντρική Υπηρεσία του ΚΚΠΠΑ εκδήλωση, με την ευκαιρία ολοκλήρωσης της υλοποίησης του προγράμματος “Αναβάθμιση Συστήματος Πληροφορικής για την δημιουργία Μητρώου Αναδοχής/Υιοθεσίας στο ΚΚΠΠΑ”, μετά και από την παραλαβή του τεχνολογικού εξοπλισμού.
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και φορέα υλοποίησης τα “Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας”. Αφορά την παραγωγή και εγκατάσταση λογισμικού και την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού για την ψηφιοποίηση της λειτουργίας των Μητρώων των πέντε μονάδων παιδικής προστασίας του φορέα μας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Γιάννης Σουλιώτης και Δημήτρης Στελιανίδης, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό εκπροσωπώντας την Υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, οι κ.κ. Ρόζαλιν Μπέντζαμιν και Αλέξια Βασιλικού ως εκπρόσωποι του ΙΣΝ, ο Γενικός Διευθυντής των “Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας” Γιώργος Πρωτόπαπας, υπηρεσιακοί παράγοντες των Διευθύνσεων Οικογένειας & Παιδιού και Αναπηρίας του Υπουργείου, οι διευθυντές των μονάδων Παιδικής Προστασίας του ΚΚΠΠΑ και οι επιστήμονες – χρήστες του Συστήματος.
Κατά την ομιλία της η Πρόεδρος του ΚΚΠΠΑ κ. Σοφία Κωνσταντέλλια ανέφερε μεταξύ άλλων:
“Πρόκειται για εφαρμογή η οποία αποτυπώνει ψηφιακά όλα τα στάδια της λειτουργίας των μονάδων σε πραγματικό χρόνο, συμβατή με την νέα πλατφόρμα www.anynet.gr που υλοποιείται πανελλαδικά σε εφαρμογή του νέου νόμου 4538/2018 για την αναδοχή και υιοθεσία.
Σηματοδοτεί την μετάβαση της καθημερινής μας λειτουργίας στην ψηφιακή εποχή, με διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων αλλά και της πιστότητας και ιστορικότητας των στοιχείων. Για κάθε προστατευόμενο παιδί δημιουργείται πλήρης φάκελος, που θα είναι διαχρονικά ο οδηγός για τους επαγγελματίες που συνεργάζονται με το παιδί ή αργότερα με τον ενήλικα που θα προσέλθει να επεξεργασθεί “το βιβλίο της ζωής του” ή να αναζητήσει φυσικούς γονείς, αναδόχους ή και φροντιστές.
Στην ομιλία της η κ. Μπέντζαμιν είπε μεταξύ άλλων: «Είμαστε περήφανοι που έχουμε τη δυνατότητα να συμβάλουμε σε αυτήν την προσπάθεια, η οποία ευελπιστούμε να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα αναδοχής/υιοθεσίας στην Ελλάδα. Η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για όσους έχουν αφοσιωθεί στη φροντίδα των παιδιών που διαβιούν σε δομές παιδικής προστασίας του δημοσίου τομέα στη χώρα μας. Επίσης, μας χαροποιεί ιδιαίτερα η καρποφόρα και αποτελεσματική συνέργεια μεταξύ του ΚΚΠΠΑ και των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, δύο μακροχρόνιων συνεργατών μας που κατέχουν μεγάλη εμπειρία και γνώση στα θέματα παιδικής προστασίας».

Ο κ. Πρωτόπαπας, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της συνεργασίας των δύο φορέων κατά την τελευταία τριετία, για το κοινό όραμα και τις αλλαγές που έχουν προκύψει στην κατεύθυνση της ποιοτικής κάλυψης των αναγκών των παιδιών.
Ακολούθησε επίδειξη του πρωτοποριακού Συστήματος για τους παριστάμενους και η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και στα Παιδικά Χωριά SOS.