Τελευταία νέα

Ο Συνήγορος του Πολίτη ενισχύει την εφαρμογή των δικαιωμάτων στο ΚΚΠΠΑ

[wonderplugin_slider id=3]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Συνήγορος του Πολίτη ενισχύει την εφαρμογή των δικαιωμάτων στο ΚΚΠΠΑ

 

Άμεση ανταπόκριση είχε το αίτημά μας για ενίσχυση της διαρκούς μας προσπάθειας για εφαρμογή των δικαιωμάτων των περιθαλπόμενων στις μονάδες μας, από τον Συνήγορο του Πολίτη κο Ανδρέα Ποττάκη.

Στις 8 Μαρτίου 2019, η Ειδική Συνεργάτης, νομικός, κα Ιωάννα Κουβαριτάκη, στα πλαίσια της Ημερίδας με θέμα: “Ανθρώπινα δικαιώματα. Δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες σε δομές μακροχρόνιας φροντίδας” μίλησε για την ανάγκη και τις ιδιαιτερότητες της εφαρμογής των δικαιωμάτων σε Μονάδες διαβίωσης ενήλικων ατόμων με αναπηρία και χρονίως πασχόντων. Ακολούθησε βίντεο, που αφορούσε τη ζωή νέας γυναίκας που επέστρεψε στην οικογένειά της μετά από μακρόχρονη παραμονή σε κλειστό ίδρυμα.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι είχαν την εξαιρετική ευκαιρία, στη συνέχεια να συνομιλήσουν για δύο ώρες με την κα Κουβαριτάκη και να αναπτύξουν γόνιμο διάλογο, εστιασμένο κυρίως στα παρακάτω ζητήματα:

Η πρακτική της αποϊδρυματοποίησης και τα ευεργετικά της αποτελέσματα στα άτομα, που αλλάζουν συνθήκες ζωής.

Οι άπειρες εκφάνσεις των δικαιωμάτων στη καθημερινότητα των ανθρώπων, στα ιδρύματα. Άπειρες προκλήσεις και ευκαιρίες για βελτίωση των συνθηκών για τους περιθαλπόμενους και τους εργαζόμενους.

Τρόποι για να κρατήσουμε ανοιχτό τον διάλογο για τα δικαιώματα στο ΚΚΠΠΑ.

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι δεσμεύτηκαν για τις επόμενες σχετικές δράσεις, ανάμεσα στις οποίες είναι η παρουσίαση του θέματος και στις κατά τόπους Μονάδες αλλά και η ανταλλαγή πρακτικών με κοινές συζητήσεις εκπροσώπων από όλες τις Μονάδες.

Δημόσια ευχαριστούμε τον Συνήγορο του Πολίτη.