Τελευταία νέα

Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας

Ποίοι είμαστε

Ιστορική αναδρομή

Το 1914 ιδρύθηκε το ΠΙΚΠΑ, αρχικά για την φροντίδα θυμάτων πολέμου. Αργότερα εξελίχθηκε σε προνοιακό φορέα για την φροντίδα και προστασία του παιδιού.

Μετά το 1950, ιδρύθηκε το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων, δυναμικότητας 400 κλινών και με ξεχωριστή Μονάδα Σπαστικών, στο χώρο που στεγάζεται σήμερα το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.ΠΑ.Β).

Το σημερινό Π.Α.Α.ΠΑ.Β, αποτελεί Παράρτημα του Ν.Π.Δ.Δ. “Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής” , του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Αποτελεί έναν από τους κύριους και σημαντικότερους Φορείς Παιδικής Προστασίας στη χώρα, που ως στόχο έχει την προστασία,αποκατάσταση και κοινωνική ένταξη των παιδιών με αναπηρίες.

Συγκεκριμένα προστατεύει συνολικά 130 παιδιά:

  • Στις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην ΠΙΚΠΑ στην περιοχή της Βούλας,
  • Στις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην Θ.Χ.Π.Π. Αθήνας, στην περιοχή του Σκαραμαγκά, καθώς και
  • Στις δομές αποϊδρυματισμού στις περιοχές της Δραπετσώνας ,Πατησίων και Βύρωνα.
Παρεχόμενες υπηρεσίες

Παρεχόμενες υπηρεσίες:

Τα προγράμματα του Κέντρου που λειτουργεί σε 24ωρη βάση είναι:

Εντός:

  1. φροντίδα,περίθαλψη σε βρέφη, παιδιά, εφήβους και ενήλικες
  2. αποκατάσταση(εργοθεραπεία,φυσικοθεραπεία,λογοθεραπεία,ψυχολογική στήριξη,ειδική διαπαιδαγώγηση,αθλητικά προγράμματα,)
  3. κοινωνικοποίηση και κοινωνική ένταξη(ψυχαγωγικές,πολιτιστικές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις)
  4. υλοποιεί επίσης προγράμματα αναδοχής και υιοθεσίας
  5. προάγει τον εθελοντισμό
  6. ενώ στην αμμώδη παραλία του,στο τέλος ενός φυσικού όρμου που συνορεύει με την Α΄πλαζ Βούλας, την μοναδική με ολοκληρωμένο σύστημα πρόσβασης για άτομα με κινητικές και άλλες αναπηρίες υλοποεί κατά τους θερινούς μήνες το πρόγραμμα πικ-πλαζ (παραλία για όλους).
  7. επίσης υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας,Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, λειτουργεί ειδικό νηπιαγωγείο και ειδικό σχολείο.

Εκτός:

Προγράμματα αποϊδρυματισμού εντός κοινωνικού ιστού σε περιοχές της Δραπετσώνας ,Πατησίων και Βύρωνα.

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι διαρκείς και εντείνονται παρά τις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Επικοινωνία

[map-multi-marker id=”11″]Γραφείο Διευθυντή: 213-2007903 , 905  /  Fax: 210-8958512 / Κοινωνική Υπηρεσία: 213-2007915, 916 / Διαχείριση Υλικού: 213-2007934

Ταχ. Διεύθυνση: Λ. Καραμανλή 2, Βούλα, Τ.Κ. 166 73 / Ηλ. Διεύθυνση: info_paapv@0261.syzefxis.gov.gr