Τελευταία νέα

Aναφορικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν σε καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων και της ΠΟΕΔΗΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, αναφορικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν σε καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων και της ΠΟΕΔΗΝ περί «λουκέτου» του Τμήματος Βρεφών στο ΜΗΤΕΡΑ, διευκρινίζεται ότι:

Είναι επαναλαμβανόμενη πρακτική της διεύθυνσης και των ΔΣ να αναστέλλεται η λειτουργία του Τμήματος Βρεφών και έχει συμβεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν επί άλλων διοικήσεων. Το Δ.Σ., στη παρούσα φάση πρότεινε την αναστολή λειτουργίας ενός τμήματος προσωρινά έως τις 10 Οκτωβρίου και το Επιστημονικό Συμβούλιο από κοινού με την Βρεφοκομική Υπηρεσία, αποφάσισαν να μεταφερθούν τα έξι (6) βρέφη στα υπόλοιπα έξι (6) τμήματα.

Η αναλογία του προσωπικού είναι η εξής: εννιά (9) βρεφονηπιοκόμοι για έντεκα (11) παιδιά, γεγονός που καταδεικνύει ότι όχι μόνο δεν είναι εκτεθειμένα παιδιά και βρέφη σε οποιονδήποτε κίνδυνο, όπως αναφέρεται στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ και του Σωματείου των Εργαζομένων, αλλά αντιθέτως τους παρέχεται η απαιτούμενη φροντίδα.

Επιπλέον στις 10 Ιουνίου 2019 προστέθηκαν στη δύναμη των βρεφονηπιοκόμων άλλοι τρεις (3) ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 69 άτομα, μαζί με την προϊσταμένη τους.

Το Μητέρα είναι γνωστό στο Πανελλήνιο και έχει καταξιωθεί στην συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας για την πρωτοπόρα προσφορά του στα παιδιά και στις οικογένειες εδώ και 65 χρόνια μέσα από τα Προγράμματα Παιδικής Προστασίας.