kkppa.gr

Μήνας: Ιανουάριος 2018

Αναζήτηση Οικογένειας

Αναζήτηση Οικογένειας

Η μικρή Μαρία, 1 έτους, είναι ένα από τα βρέφη που φιλοξενούμε στο Αναρρωτήριο Πεντέλης και περιμένει να βρει την κατάλληλη οικογένεια που θα την αγκαλιάσει και θα της προσφέρει την αγάπη και τη φροντίδα που χρειάζεται. Η Μαρία είναι ένα κοινωνικό βρέφος, χαμογελάει, έχει καλή επαφή με τα υπόλοιπα παιδάκια και με τους ανθρώπους που τη φροντίζουν. Η Μαρία έχει διαγνωσθεί με σύνδρομο Down, με πολύ καλές προοπτικές όμως για τη μετέπειτα εξέλιξή της, εφόσον βρεθεί η ανάδοχη ή θετή οικογένεια που θα της δώσει τη ζεστασιά και τη φροντίδα που χρειάζεται και θα τη βοηθήσει να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί. Κι εμείς θα είμαστε εκεί, δίπλα της, να στηρίξουμε τόσο την ίδια όσο και τη νέα της οικογένεια, καλύπτοντας τις ιατρικές, ψυχολογικές και ειδικές μαθησιακές της ανάγκες.

Για πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος στα τηλέφωνα:
-Αναρρωτήριο Πεντέλης: 213-2059852/ κα Β. Γουρνάκη
-Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής_ Η ΜΗΤΕΡΑ :213-2015737 / κα Β.Μπαρούχου

Δελτίο Τύπου – Απολογισμός δράσεων για το έτος 2017

Το ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ διέγραψε την τροχιά ενός χρόνου με σταθερότητα, με προσήλωση στους στόχους του και με αποτελέσματα υπέρ των πολιτών.

Στην οργάνωση των υπηρεσιών έγιναν σοβαρές βελτιώσεις:

Λειτουργία του Επιστημονικού Συμβουλίου για τους θεσμούς της Αναδοχής και της Υιοθεσίας, καθιέρωση Επιστημονικών Επιτροπών σε όλες τις Μονάδες, επικαιροποίηση των εσωτερικών κανονισμών, ρύθμιση της πολιτικής στα θέματα εκπαίδευσης του προσωπικού… είναι μερικές από τις δράσεις, που δείχνουν την κατεύθυνση για ενίσχυση της επιστημονικής λειτουργίας του Φορέα.

Ενέργειες ορθολογισμού και αναβάθμισης των υπηρεσιών με την ανάπτυξη και εφαρμογή του νέου προγράμματος στην οικονομική  και τη διοικητική υπηρεσία , με αναβάθμιση του δικτύου και σύνδεση στο syzefxis όλων των Μονάδων, με  δικαιότερη κατανομή του προσωπικού, με αξιοποίηση του 100%  του διαθέσιμου ποσού του ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ για κτιριακές βελτιώσεις, με εξασφάλιση του κληροδοτήματος Ζούνη  κ.λπ.

Οι στόχοι, που κατά το 2017 είχαν απτό και συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήταν:

Η Ανάπτυξη του θεσμού της Αναδοχής, κυρίως μέσα από το πιλοτικό πρόγραμμα «Ανάδοχη Πρώτη Αγκαλιά». Έχουμε 36 νέες ανάδοχες οικογένειες μέσα στο χρόνο, ενώ ήταν μόλις 11 το 2014.  Η χρονιά έκλεισε επίσης με 10 ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ στα ιδρύματα των παιδιών!

Η λειτουργία του Προγράμματος της Παραλίας του Παραρτήματος της Βούλας (ΠΑΑΠΑΒ), με αποκλειστική ευθύνη των εργαζόμενων και όχι μέσω προγραμματικών συμβάσεων, με σημαντικά λιγότερο κόστος και πολύ καλά αποτελέσματα για όλους τους ανθρώπους  με αναπηρία, που την επισκέπτονται ατομικά ή σε ομάδες.

Η μετεγκατάσταση των 27 ανθρώπων από τον Σκαραμαγκά στις άλλες Μονάδες του Φορέα μας, ώστε να υποδεχθούν τις εξατομικευμένες υπηρεσίες που έχουν ανάγκη και εξασφαλίζουν τη βελτίωση της κατάστασής τους.  Η παύση της λειτουργίας της Δομής του Σκαραμαγκά επιβάλλονταν από Σώματα Επιθεωρητών και Ανεξάρτητων Αρχών από 15ετίας τουλάχιστον και ήταν ειλημμένη απόφαση για τις προηγούμενες διοικήσεις, δεν είχε όμως ολοκληρωθεί.

Για τον σκοπό της μετεγκατάστασης των ανθρώπων από το Σκαραμαγκά ανακαινίστηκε Πτέρυγα στο Παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής, με δωρεά συμπολίτη μας και μετατράπηκε σε Μονάδα Αυξημένης Ασφάλειας, ειδικά σχεδιασμένη για την ομάδα που φιλοξενεί.

Οι πολίτες στάθηκαν έμπρακτα στο πλευρό μας. Οι πολλοί εθελοντές μας μέσα από τους συλλόγους τους, αλλά και οι μεμονωμένοι εθελοντές, Οι δωρητές μας, ανάμεσα σε αυτούς το ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, που με ποικίλους τρόπους ενίσχυσε το έργο μας. Κυρίως οι πολίτες, που ευαισθητοποιημένοι και με ενδιαφέρον για τα παιδιά προσήλθαν και ενημερώθηκαν για την αναδοχή και υπέβαλλαν αίτηση.

Οι εργαζόμενοι συντάχθηκαν στους στόχους, που από κοινού ορίσαμε και έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχουμε ένα αποτέλεσμα που αξιώνει τους ανθρώπους, που φροντίζουμε αλλά και όλους τους συντελεστές.

Για το 2018  η επιλογή, ο στόχος, η απόφαση λέγεται: «ΑΠΟΪΔΡΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ»

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διέθεσε το ποσό των 6.600.000€, ώστε για τα τρία επόμενα χρόνια να έχουν μπει οι βάσεις σε μια διαδικασία, που θα εκσυγχρονίσει το Θεσμό της Πρόνοιας και θα βελτιώσει τις ζωές πολλών ανθρώπων.

Έχουμε ευθύνη και υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μας των ευπαθών ομάδων, που περιθάλπουμε αλλά και απέναντι στον κάθε πολίτη, από το φόρο του οποίου στηρίζεται το κοινωνικό κράτος, να πετύχουμε. Έχουμε αίσθηση της ευθύνης μας, προσήλωση και πίστη στο στόχο, ισχυρή βούληση, τεχνογνωσία και εμπειρία στο προσωπικό, έχουμε την απαραίτητη κρατική υποστήριξη και την υποστήριξη θεσμών και πολιτών. ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Επανάληψη της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή στο Πρόγραμμα: Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση του Συνδέσμου Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν Αίτηση Συμμετοχής για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και παραμονής τους, που λειτουργεί επί της οδού Β.Μελά 1 Στο Χολαργό.
Παρακάτω επισυνάπτονται σχετικά έντυπα για τη συμμετοχή
  1.  Πρόσκληση επαναληπτική
  2.  Αίτηση
  3.  Υπεύθυνη δήλωση γονέα
  4.  Υπεύθυνη δήλωση ωφελουμένου
  5.  Υπεύθυνη δήλωση Ιδρύματος