Ολοκλήρωση Επιμόρφωσης 20 Κοινωνικών Λειτουργών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Επιμόρφωση 20 Κοινωνικών Λειτουργών των Ιδιωτικών Φορέων Παιδικής Προστασίας, από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού «Η ΜΗΤΕΡΑ».

Η Επιμόρφωση διήρκεσε 5 ημέρες (9-13 Ιουνίου 2020) και πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΚΥΑ Δ11οικ. 22785/896, ΦΕΚ2198Β΄-7.6.19, βάσει του Νόμου 4538/2018. Το περιεχόμενο αφορούσε στους θεσμούς της Αναδοχής και Υιοθεσίας και ειδικότερα στη διαδικασία της Κοινωνικής Έρευνας των υποψήφιων θετών και ανάδοχων γονέων, διαδικασία που αναλαμβάνουν στο εξής και οι πιστοποιημένοι κοινωνικοί λειτουργοί του Ειδικού Καταλόγου του ΣΚΛΕ.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί που επιμορφώθηκαν προκειμένου να λάβουν την ειδική πιστοποίηση προέρχονται από φορείς με σημαντική παρουσία στο χώρο της παιδικής προστασίας από Εκκλησιαστικά ιδρύματα και από οργανώσεις που προστατεύουν ασυνόδευτα παιδιά.

Οι εκπαιδευτές του ΜΗΤΕΡΑ, πέραν των θεωρητικών εισηγήσεών τους, κατέθεσαν την εμπειρία 20 ή και άνω των 30 χρόνων, όχι μόνον με ανάδοχες και θετές οικογένειες αλλά και με τους φυσικούς γονείς των χιλιάδων παιδιών που έχουν προστατευθεί, όπως και με τα υιοθετημένα άτομα που αναζητούν τις ρίζες τους.

Από κοινού με τους Εκπαιδευτές του ΜΗΤΕΡΑ, σημαντική συμβολή στην επιμόρφωση είχαν θετοί και ανάδοχοι γονείς αλλά και υιοθετημένα άτομα από το Κέντρο, που με τη μαρτυρία της προσωπικής τους εμπειρίας ανέδειξαν στους επαγγελματίες τις πλέον θετικές και αποτελεσματικές πρακτικές, που λειτουργούν σε όφελος ενηλίκων (γονέων) και παιδιών.

Για άλλη μια φορά το ΜΗΤΕΡΑ και η Διοίκηση του ΚΚΠΠΑ εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στις συνεργαζόμενες οικογένειες, που άμεσα ανταποκρίνονται και προωθούν με κάθε τρόπο το σημαντικό έργο του φορέα.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου πραγματοποίησε επίσκεψη στη διάρκεια της επιμόρφωσης και συζήτησε με εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους/νες, ενώ σημαντικό τμήμα αυτής παρακολούθησε ο Πρόεδρος του Κ.Κ.Π.Π.Α κος Γιάννος Λιβανός.