Τελευταία νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Εγκαίνια 7ου Θαλάμου Φιλοξενίας του Αναρρωτηρίου Πεντέλης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 6 Φεβρουαρίου 2017 o 7ος Θάλαμος Φιλοξενίας του Αναρρωτηρίου Πεντέλης, που είχε ανακαινισθεί με τη χορηγία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, άνοιξε και υποδέχθηκε τα τελευταία 13 βρέφη, που παρέμεναν σε μαιευτήρια για κοινωνικούς και μόνον λόγους.
Η συγκεκριμένη Μονάδα Βρεφών λειτουργεί με τη συνεργασία των Παιδικών Χωριών SOS και με τη χορηγία του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ. Στοχεύει στην έγκαιρη παρέμβαση στην οικογένεια προέλευσης του κάθε παιδιού, ώστε να αναλάβει εκ νέου την επιμέλειά του. Όταν αυτό δεν είναι εφικτό, οι λύσεις της αναδοχής και της υιοθεσίας θα προσφέρονται άμεσα για την οικογενειακή αποκατάσταση των βρεφών.
Σήμερα πλέον κανένα υγιές βρέφος χωρίς οικογένεια δεν παραμένει σε νοσοκομείο.
Η “Ανάδοχη Πρώτη Αγκαλιά” και το Πρόγραμμα Σύντομης Φιλοξενίας που σήμερα ξεκίνησε, θα δώσουν στα βρέφη την οικογένεια της αγάπης, που χρειάζονται και αξίζουν.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς, τους συνεργάτες, τους θεσμικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, που υποστηρίζουν το έργο μας. Ευχαριστούμε επίσης τους πολίτες, που προσέρχονται, για να γίνουν ανάδοχοι γονείς, και τους αναδόχους, που ήδη φροντίζουν τα 195 παιδιά, που προστατεύονται από το ΚΚΠΠΑ.