Τελευταία νέα

Το Κέντρο Ερευνών Ρίζες ΑμΚΕ με τη στήριξη του Κέντρου Έρευνας Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Κρίσεων του ΠΑΔΑ, ανακοινώνει την διεξαγωγή του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου «Η φωνή των ενηλίκων υιοθετημένων μετρά»

                            [dropshadowbox align=”none” effect=”lifted-both” width=”auto” height=”” background_color=”#ffffff” border_width=”1″ border_color=”#dddddd” ]

Το Κέντρο Ερευνών Ρίζες ΑμΚΕ με τη στήριξη του Κέντρου Έρευνας Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Κρίσεων του ΠΑΔΑ, ανακοινώνει την διεξαγωγή του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου

«Η φωνή των ενηλίκων υιοθετημένων μετρά»

που πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2023 στο αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ (Βας. Σοφίας  12, 11521 )

Το Συνέδριο θα αναδείξει θέματα όπως:

  • Η Υιοθεσία και Αναζήτηση Ριζών ως θεμελιώδες δικαίωμα. Νομοθεσία , στήριξη και πολιτικές που αφορούν την Αναζήτηση Ριζών.
  • Νόμιμη εκπροσώπηση των Υιοθετημένων για θέματα αναζήτησης.
  • Οι επιπτώσεις της μη συνεργασίας των ενηλίκων υιοθετημένων με το δημόσιο και τα αρχεία, διαχείριση της μη πληροφόρησης και ψυχολογικές επιπτώσεις της άρνησης για την αναζήτηση.
  • Οικογενειακή διαμεσολάβηση και άλλες επεμβάσεις μετά τον αποχωρισμό λόγω υιοθεσίας.
  • Υπεράσπιση δικαιωμάτων που αφορούν στην Ιθαγένεια.
  • Αποτελεσματικές στρατηγικές έρευνας και τεχνικές για εξέταση DNA.

Συμμετέχουν  ερευνητές, ειδικοί από το χώρο της Δικαιοσύνης, του Υπουργείου Οικογένειας, ΕΚΚΑ, Εσωτερικών, Ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Κοινωνικοί λειτουργοί, Ψυχολόγοι, Κοινωνιολόγοι και άλλοι  που στηρίζουν τα δικαιώματα των υιοθετημένων.

Συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών οργανώσεων, εκπρόσωπος ενηλίκων υιοθετημένων (διακρατική υιοθεσία) από μεγάλο φόρουμ των ΗΠΑ και εκπρόσωπος μεγάλης εταιρίας διεθνούς τεστ DNA με ενδιαφέρον υλικό για την εξακρίβωση γενεαλογικής ταυτότητας. Οι ομιλίες θα είναι στα Ελληνικά και Αγγλικά. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να μοιραστούν οι συμμετέχοντες τις εμπειρίες των υιοθετημένων, τα βιώματά τους και να διαχυθεί γνώση από την εμπειρία. Αυτό το Συνέδριο δίνει την ευκαιρία σε επαγγελματίες, ερευνητές, Πολιτεία και κοινωνία να συνεργαστούν.

Περισσότερες πληροφορίες  και συμμετοχή συμπληρώστε απαραίτητα τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής  στη σελίδα μας www.roots-research-center.gr

Αναμένουμε να σας καλωσορίσουμε στο συνέδριό μας και να μοιραστούμε μοναδικές στιγμές γνώσης και συνεργασίας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας και την πρόθεση της προβολής του Συνεδρίου μας.

Αθήνα 1η  Σεπτεμβρίου 2023

Μαίρη Θεοδωροπούλου                                                                                         Νόμιμη εκπρόσωπος                                                                            moiraroots@gmail.com

 

[/dropshadowbox]